WAALRE RESIDENCE

Contemporary brutalism | Residence in Waalre, The Netherlands

 

Design for a spacious modern villa in the dune forest area of Waalre. The house follows the height differences of the forest garden and opens up to the garden and terraces with large glass sliding doors. The combination of natural stone, long format brickwork, minimalist steel frames and warm wooden facade sections give the house a sense of timelessness and understated luxury.

FACTS & FIGURES

 

Client: Private
Architect: DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates
Structural Engineer: Archimedes, Eindhoven
Management: VDW-BM, Best
Installations consultant: D-IA, Eindhoven
Contractor, Hartman Bouwbedrijf, Heusden

Hydraulic & Airco Installations: Aqualon Van Zutphen Installatietechniek, Eersel

Electric Installations: Mebro Elektrotechniek, Nuenen